Bänkskivor - Vi hjälper dig att välja rätt bänkskiva.En omsorgsfullt vald träbänkskiva kan hålla i 25 år eller mer. Vare sig man har en kokvrå eller ett stort familjekök, är det just på bänkskivan som i stort sett allt arbete utförs. Här hamnar tunga matkassar, vassa bestick, skvättigt stekflott och kladdig disk om vartannat - flera gånger om dagen. Med tanke på ett sådant tufft arbetsklimat har man rätt att ställa höga krav vid valet av bänkskiva.

En bänkskiva av massivt trä är oslagbar om man vill ge ett varmt intryck till sitt kök, en stenskiva tål värme och vätskor bäst, en bänkskiva i laminat och akrylsten finns i många olika färger och utföranden.

Välj rätt bänkskiva [pdf]


Mätservicetjänst!
Känner du dig osäker på måttagningen? Vi erbjuder mätservice från från 1 890kr
Kontakta oss för mer info.

Katalog Bänkskivor
En katalog full av nyheter och goda råd för val av bänkskiva. Läs den som pdf här. Finns även att hämta i butiken.

Katalog Bänkskivor  [pdf]


Svårt att bestämma dig för vilken bänkskiva du vill ha? Kom till våran utställning på Slakthusgatan 20! Här kan du se och känna på olika typer av bänkskivor.

Hitta hitDet är skillnad på bänkskivor och bänkskivor

Du kan köpa bänkskivor nästan var som helst, till extrapris. Om du inte är så noga med vad du får och hur länge de håller och är snygga, vill säga.

Bänkskivorna är de mest utsatta ytorna i köket och det har vi på Culimar tagit fasta på. Våra skivor är alltid av högsta kvalitet och har mycket lång livslängd om du följer våra skötsel-rekommendationer. Dessutom kan du få dina skivor tillsågade på plats precis så som du vill ha dem, efter dina mått och dina ritningar. Vi har både specialsåg och kompetent personal som hjälper dig med det, en stor skillnad från de stora varuhusens såga-själv-om-du-kan-mentalitet.

Vi är rätt säkra på att vårt system är det mest exakta och kostnadseffektiva alternativet när man tittar på det färdiga resultatet.


Att välja material till bänkskiva
En riktigt bra bänkskiva ska vara slitstark, stryktålig och lätt att hålla ren och snygg. Den ska också fungera rent estetiskt tillsammans med den övriga köksinredningen.

Läs artikeln från Plaza  [pdf]


ECO by Cosentino®
Detta nya material består till 75% av återvunna material med olika ursprung som t.ex. industriellt porslin, keramik, glas och metall, liksom ett bindemedel av bl.a. majs som är 100% ekologiskt.ECO by Cosentino® är den mest hållbara linjen för ytmaterial till kök. Den har skapats för alla som tror på en hållbar livsstil och samtidigt uppskattar design och stil.

ECO by Cosentino® har tagit emot utmärkelsen ”Cradle to Cradle”, vilket är ett mått på ett konkret system, som tidigare godkänts och som är mätbart. Det ska uppmana till total återvinning och hållbarhet, två trender som kommer att vara grundläggande inom arkitektur och byggnation i framtiden. Cosentino har genomgått en lång forsknings- och utvecklingsprocess för att lyckas skapa detta ytmaterial, som har inneburit en revolution inom branschen för dekoration och byggnation.Leverantörer Bänkskivor:
Formica
Stonesystems

KÖKSLUCKOR | SKÅPSTOMMAR | DISKBÄNKAR | BÄNKSKIVOR | KÖKSBLANDARE | SPECIALKYLSKÅP
VINKYLARE | VINFÖRVARING | KÄLLSORTERING | HANDTAG & KNOPPAR | KÖKSFLÄKTAR | KÖK