Boka kurs i Vattensäkert Kök Vattensäkra kök!

Culimar utbildar sina montörer i vattensäkra kök
i samarbete med Tollco.


Att vara trendsättare i Stockholm brukar ofta få stort genomslag i Sverige. Culimar AB bjöd in sina kunder på en kurs i konceptet Vattensäkert kök som hölls av leverantören Tollco AB.

Kunderna som består av snickare fick under en dag lära sig vilka krav samhället och våra försäkringsbolag ställer gällande att förebygga vattenskador när man bygger kök eller renoverar ett gammalt.

Culimars köksmontörer och installatörer jobbar idag med konceptet vattensäkert kök och är den första kökstillverkaren (leverantören) i Stockholm som fullt ut arbetar förebyggande mot vattenskador i kök. Kravet på att förebygga vattenskador har funnits på byggarna sedan 2007-07-01 och finns reglerade i Boverkets BBR men det är först nu som våra stora försäkringsbolag anammar och skärper dessa.

Bakgrunden till detta är att vi idag har vattenskador för ca 5,6 miljarder kronor varje år och en fjärde del av dessa är i köket på grund av läckande rör, kopplingar och vitvaror.

Dessa skador kan enkelt förebyggas med att installera tätskikt under vitvarorna samt i bänkskåpet, förutom att kostnaden är oerhört hög för dessa skador så är det också ett stort hälsoproblem då det växer mögelsporer i vattenskadat byggmaterial som bidrar till att vi har sjukdomar som astma, allergi och eksem.

Vi på Culimar har nu tagit steget att samarbeta med Tollco AB och konceptet vattensäkert kök vilket innebär att vi nu höjer nivån ytterligare på våra kök och erbjuder godkända tätskikt till samtliga vitvaror och bänkskåp.


Vattensäkert kök

Vattensäkert kök
www.vattensakra.nu