Nyheter


Här presenterar vi nyheter och nya produkter.
Besök gärna Culimars utställning och titta på mer nyheter! Vägbeskrivning & ÖppettiderVattenlarm DropStop 800
Vattenlarm för dolda utrymmen som ger ett ljudalarm vid vattenläcka. Via tillval kan du styra upp till två separata ventiler och få avisering vid larm via sms! Mer info här
Falmec levererar kåpor som inte bara tar bort oönskade lukter, utan renar luften och gör den välgörande.Den moderna livsstilen har ändrat luftens naturliga balans, och ofta när vi andas befinner vi oss i en obalans mellan elektriska laddningar i luften, där positivt laddade joner är de som motverkar psykologiska störningar. Dessutom, är de negativt laddade atmosfäriska jonerna (vilka bidrar till positiva hälsoeffekter) tvingade till mindre antal orsakat av centrala värmesystem, luftkonditionering, rök och statisk elektricitet som genereras genom elektriska fält.
Falmec erbjuder en ny teknologi, inbyggd i deras kåpor som tillåter atmosfäriska joner att återbildas, joner som inte bara minskar oönskade lukter utan dessutom återskapar den optimala jonbalansen i luften, vilket har mycket positiv effekt på människors hälsa och välbefinnande.


NYHET! Massiva Träkök

Nu producerar Culimar i team med Björkman Design köksinredningar av massivt trä i Culimars snickeri vid Globen. Du kan vara med och utforma ditt kök från start till mål och in i minsta detalj. Titta in till oss så berättar vi mer om hur det går till. Alltid snabba och säkra leveranser.

Massiva Träkök

Sergio Perrero Design är en helt
ny generation av bänkskivor.

Konsten av den italienska Sergio Perrero är att blåsa liv i gamla textilier, trä och att använda ytor med kreativa metoder för att skapa en själ och därmed ny och individuell design. Med sina mycket specifika och konstnärliga tekniker, så förvandlas de ofullkomliga till perfekta och konst förvandlas till en handelsvara. Perrero kombinerar konst och återvinning. Han skapar mycket emotionella produkter med mycket unika material. Hans inspirationskälla är respekten för miljön runt omkring honom med alla spår av daglig användning. Men hjälp av hans fantasi så förvandlas dessa detaljer till nya konstverk. De unika exempel som skapats av Perrero för med sin egen historia direkt in ditt nya kök.
Resoplex Straight ahead
Resoplex Straight ahead är en ny generation av bänkskivor, speciellt utvecklat för planlimmade vaskar. Den är uppbyggd av en 35 mm spånplatta och ett 2,4 mm massiv laminat. Förutom extrem slitstyrka kombinerad med högvärdig design, ger detta fördelen att vatten inte kan komma i kontakt med spånskivan.


ECO by Cosentino®
Detta nya material består till 75% av återvunna material med olika ursprung som t.ex. industriellt porslin, keramik, glas och metall, liksom ett bindemedel av bl.a. majs som är 100% ekologiskt.ECO by Cosentino® är den mest hållbara linjen för ytmaterial till kök. Den har skapats för alla som tror på en hållbar livsstil och samtidigt uppskattar design och stil.

ECO by Cosentino® har tagit emot utmärkelsen ”Cradle to Cradle”, vilket är ett mått på ett konkret system, som tidigare godkänts och som är mätbart. Det ska uppmana till total återvinning och hållbarhet, två trender som kommer att vara grundläggande inom arkitektur och byggnation i framtiden. Cosentino har genomgått en lång forsknings- och utvecklingsprocess för att lyckas skapa detta ytmaterial, som har inneburit en revolution inom branschen för dekoration och byggnation.Bly i vatten - värre än befarat
Problemet med höga halter farligt bly i vattnet, visar sig vara än värre. Mer än var tredje testad kökskran släpper ifrån sig för höga mängder bly i vattnet, visar en studie från Boverket.
Se inslaget från Rapport i SVT.Culimar i Plaza
Läs artikeln om materialval och bänkskivor här.
NYHET! Vi har avfallskvarnar från WasteMaid
En avfallskvarn under diskbänken sparar miljö, tid och pengar.
Läs mer om avfallskvarnar här.TANDEMBOX intivo - nytt utdragssystem från Blum.
TANDEMBOX intivo ger dig unika möjligheter att designa och differentiera dina produkter. Kombinera intivo-lådsidan med BOXCAP och du skapar en tidlös och enhetlig elegans. Förhöjningssidor i valfritt material monteras på lådsidan och fixeras med BOXCOVER. Dina utdrag blir garanterat något alldeles extra!Mer info om TANDEMBOX intivo hittar du på sidan om lådor.
Vi har flyttat vår utställning till Slakthusgatan vid Globen.

Bilder från utställningen

090810 Culimar har flyttat till nya lokaler
Nu har vi flyttat och öppnat våra nya utställningslokaler på Slakthusgatan 20, där vi delar lokal med InterIdé!

Välkommen att besöka oss! Karta
NYHET! Oras Cubista köksblandare
Köksblandarens höga pip och välvda form skapar en tydlig referens till kubismen. Tack vare en aktiv och kreativ produktutveckling kan Oras Cubista köksblandare visa upp en unik självstängande diskmaskinsventil. När knappen på sidan av blandaren trycks in, tänds en lampa som indikerar att en timerfunktion är igång. Ventilen stänger sedan vattentillförseln till diskmaskinen automatiskt.
Hem & Villa mässan 2007
Culimar visade nyheter i sin välbesökta monter på Hem & Villa mässan 4-7 oktober 2007. Bilder >>Ny köksdesign med luckor i högblank teak samt
rostfri diskbänk och stänkskydd.
Design CulimarNy köksdesign med högblanka vita luckor i kombination med Wenge, det hårda mörka träslaget med spännande ådring. En integrerad rostfri gashäll och diskbänk kompletterar helheten.
Design Culimar


NYHET! Bänk i massiv valnöt. Culimar Design.
28 000kr inkl moms
Bilder från mässor


Gör ditt boende bättre 2008


Hem & Villa 2007


Nordbygg 2006


Villamässan 2006